домаЗаконска регулатива

Законска регулатива

Родовата нееднаквост во економијата е огромна (дури поголема од...

Нема недостаток на дисциплини и индустрии што изобилуваат со сексизам. СТЕМ областите – наука, технологија, инженерство и математика – се особено познати по...

Зелена агенда, зелени економии и претприемништво

Софија Граматова Ристовска е еден од поистакнатите членови на ЦЕЕД Клуб на жени претприемачи и менаџери, вистински професионалец и жена која и приватно и...

Како да аплицирате за еколошка ознака на ЕУ (EU...

Доколку сте решиле да ги пласирате своите зелени производи со еколошка ознака на ЕУ, можете да аплицирате за еколошка ознака на ЕУ (EU Ecolabel)...

Основање фирма со едно евро – измени на Законот...

Секој што има бизнис идеја ќе може за само едно евро да основа друштво со ограничена одговорност. Ова го предвидува Предлог- законот за изменување...

Македонија: за една недела угостителите ќе работат до 21ч

Од 21 јануари кафулињата и рестораните повторно ќе работат до 21 часот. Министерот за здравство Венко Филипче изјави дека епидемиолошката слика во земјава е...

Корисниците на социјалните мрежи се „бомбардирани“ од наградни игри

Како потрошувачи постојано сме изложени на рекламирање од страна на трговците и давателите на услуги кои својата продажба на производи или понуда на услуги...

Агенцијата за странски инвестиции бара локации за гринфилд и...

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на РСМ одржа работен состанок со претставници на општините и компании од Пелагонискиот плански регион, на кој...

Како ќе изгледаат божиќните прослави во Европа

Земјите во Европа се во различни фази од целосно затворање, а голем број туристички градови имаат затворени барови, ресторани и божиќни пазари. Во прилог е...