дома Жени претприемачи

Жени претприемачи

Цанка Велкова:Франшизното работење овозможува домино ефект, колку повеќе другите...

Цанка Велкова може да се опише како дипломиран педагог и кариерен советник, но таа е многу повеќе од дефиницијата за нејзината професионална...

SheCommerce: За успешен бизнис потребна е верба во себе!

Нови знаења поврзани со електронската трговија, актуелните трендови во дигиталната економија, патот до успехот пренесен од страна на четири успешни жени претприемачи...

Жените во моментов имаат најниски очекувања за кариерата, но...

Пандемијата го врати часовникот назад кога станува збор за векови напредок кај жените кои работат. За да се одбегне најлошото можно сценарио...

Мерките за финансиска поддршка во нашата земја претставени пред...

Државни институции, организации што нудат финансиска поддршка, бизнис акцелератори, банки и не-финансиски институции и штедилници што имаат програми за поддршка на раст...

Жените претприемачи учат практични техники за вмрежување и создавање...

Што претставува деловното здружување, зошто е тоа корисно за развојот на вашиот бизнис, како да ги искористите искуството и знаењето на луѓето...

Како жените да преминат од корпоративниот свет во кралството...

Во текот на последната деценија, бројот на стартап компании и микро и мали фирми и претприемачи оди нагоре и покрај глобалната економска...

Женското претприемништво расте, но дали жените претриемачи ќе успеат...

Нема никаков сомнеж дека пандемијата создаде поголеми негативни последици врз жените. Голем број погодени индустрии се најдоа во неволја поради вработените жени...

Зошто повеќе жени треба да размислуваат за претприемништво

Ковид-19 ги потресе работните средини на начин кој никој не можеше да го предвиди. Додека сите се соочуваат со досега невидени предизвици,...