домаБизнис и life coach

Бизнис и life coach

Добрите лидери често им оддаваат почит на нивните вработени

Во денешната професионална средина што постојано еволуира, луѓето вложуваат големи напори само за да го одржат темпото на работа. Транзицијата кон свет по Ковид...

Како науката може да ви помогне да ја зголемите...

Како можете да ја хакирате сопствената креативност? Терминот „хакирање“ има лоша репутација. Произлегува од дисциплината на кодирање и се однесува на некој кој се обидува...

Менаџерските стилови на емоционално интелигентни лидери

Со оглед на новата ера на работа и непостојаниот економски напредок, типичните стратегии за планирање што ги тераат компаниите кон опстанок и одбрана веќе...

Како да бидете дисциплинирани во ваша корист за подобар...

Во моментов се чувствувам совладана од премногу обврски и прилив на информации, расцепена во многу различни насоки, и сфатив дека треба да вклучам повеќе...

Креативни стратегии што можат да ве направат делотворни во...

И покрај тоа што беше потценета вештина само пред дваесетина година, креативноста денес конечно се сфаќа сериозно. Светскиот економски форум и LinkedIn истакнуваат дека...

Создадете си кариера што ќе го отсликува вашиот карактер

Колку често го сметате вашето работно место како пат за станување најдобра морална верзија од себеси? Според нас, преку креирање на работното место, односно...

Претприемништвото не е за секој – еве зошто

Животот на претприемачот делува гламурозно кога гледате од страна. Креирање личен распоред, живеење според сопствени правила, и создавање компанија за која сакате да работете...

Како поинаку да размислуваме за корпоративните иновации

„Сега, повеќе од кога било претходно, организациите мора да бидат подготвени да реагираат на новиот свет што се создава околу нив“. Ова беше дел...