домаФинансиска поддршка

Финансиска поддршка

Мерките за финансиска поддршка во нашата земја претставени пред...

Државни институции, организации што нудат финансиска поддршка, бизнис акцелератори, банки и не-финансиски институции и штедилници што имаат програми за поддршка на раст и развој...

Што ќе содржи петтиот пакет економски мерки?

Премиерот Зоран Заев за време на вчерашната попладневна дебатата на седницата во Парламентот за пратенички прашања соопшти за што ќе се однесува петтиот пакет...

ЕУ за првпат ќе може да биде акционер во...

Европската Унија за првпат ќе може да стане директен акционер во стартап фирми преку создавањето на еден од најголемите инвестициски фондови на стариот континент,...

Каква судбина ги чека европските старатап компании во 2021...

Ова време минатата година, бизнис сајтот Sifted подготви листа на поприлично точни предвидувања за годината што измина. Колумнистот Николас Колин предвиде дека годината ќе...

Европската инвестициска банка одвојува нови 65 милиони евра кредит...

Европската инвестициска банка и Групацијата ПроКредит договорија нова кредитна линија од 65 милиони евра што ќе бидат наменети за мали и средни претпријатија од...

Најголемите предизвици со кои се соочуваат жените претприемачи

Кога жена ќе одлучи да се впушти во претприемничка авантура, се соочува со предизвици што се различни од оние со кои се соочуваат мажите. На...

Македонија ќе стане регионален стартап центар каде младите ќе...

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба со в.д...

Клучни мерки за премостување на кризата предизвикана од Ковид-19...

Зачувување на работните места, помош за ранливите категории граѓани и одржување на функцонирањето на компаниите е клучно за премостувањето на кризата од Ковид-19, смета...