дома Култура на работното место

Култура на работното место

Деловниот свет нема да биде виртуелен засекогаш

Знам дека е модерно гласните усти во светот на лидерството и работната сила да предвидуваат деловен свет што „засекогаш ќе биде виртуелен“....

Вие и вашиот тим, престанете да работите премногу

Откако почна пандемијата и голем број работници почнаа да работат на далечина, рамнотежата или претопувањето на професионалниот и приватниот живот стана предизвик...

Три едноставни лидерски чекори за намалување на стресот кај...

Кризата се намалува, но раните што ги нанесе се длабоки. И покрај сите херојски напори на вработените да ги одржат компаниите оперативни,...

Како да го тренирате мозокот за да бидете поиновативни

Без разлика дали работите како агент за недвижности за некоја корпорација или како маркетинг гуру, иновативното размислување често пати е потребно за...

Компаниите треба да целат кон создавање инспиративни претприемачи (не...

Иако според популарното верување претприемништвото подразбира предизвикување на стандардите и поместување на границите, претприемачкиот начин на размислување денес се смета за карактеристика...

Адам Грант за лидерството, емоционалната интелигенција и како да...

Форбс го смета Адам Грант за еден од десетте највлијателни теоретичари на бизнисот и врвен експерт за лична мотивација. Во неговата последна...