домаКреативност и продуктивност

Креативност и продуктивност

Како неделната работа да ја завршите за три саати

Без разлика дали работите од дома или во канцеларија, голем број луѓе имаат тешкотии да го одржат фокусот, да бидат продуктивни и времено да...

Холандска тајна како секојдневната радост да ја направите посилна

Кога и да се случува нешто возбудливо во мојот живот, дали е роденденска прослава, одмор или онлајн видео повик со тие што ги сакам,...

Шест моќни фактори за исклучителен раст

Во 1980тите, Лу Памбианко, психолог кој работи Гешталд терапија, заедно со Дејв Ричардс и Кен Марино, ја основаа консултантската фирма, Corporate Development Partners, која работи со...

Која е целта на канцеларијата и дали се` уште...

Вработените во LendingTree, компанија која работи како пазар за заеми онлајн, лоцирана во Шарлот, Северна Каролина, се` уште работат од бироа и каучи, во...

Зошто креативноста е највредната вештина

Достигнувањето максимум креативен потенцијал на нашите работни места или занимања е основна карактеристика на успехот и она што се подразбира под исполнет и значаен...

Пет начини како успехот може да ја промени личноста

Кога размислувате за вистински успешните луѓе што или ги познавате или ги следите преку медиумите, кои лични квалитети сметате дека се нивни главни карактеристики?...

Неизговорени причини зошто вработените не сакаат да престане работат...

Не е тајна дека тензиите меѓу работодавачите и вработените поврзани со враќањето назад на работното место со физичко присуство растат се` повеќе. Колку што...

Исланд: четиридневната работна недела е „огромен успех“

Воведувањето четиридневна работна недела во Исланд е „огромен успех“ кој доведе до тоа голем број работници да работат помалку саати, велат истражувачите. Експериментите во кои...