домаЖивот и работа

Живот и работа

Неизговорени причини зошто вработените не сакаат да престане работат...

Не е тајна дека тензиите меѓу работодавачите и вработените поврзани со враќањето назад на работното место со физичко присуство растат се` повеќе. Колку што...

Дигитални номади – луѓе чиј животен стил е мешавина...

Со работењето на далечина, минатата година Ели Халс одлучи да го замени нејзиниот дом во југоисточен Лондон со еден месец престој на југот на...

Зошто треба да го прифатите нелинеарниот кариерен пат

Да беше животот филм, ќе завршевте средно, ќе одберевте што сакате да студирате, ќе стекневте диплома и потоа веднаш ќе ја пронајдевте работата од...

Интерактивна работилница – Points of You® for New Points...

Интерактивната работилница за примена на методологијата Points of You® во сопствениот бизнис и личен развој, за да можеме работите да ги погледнеме од поинаква...

Како да ја користите емоционалната интелигенција за деловен успех

Концептот на емоционална интелигенција се изучува со децении. Но, дури во 1995 год, со објавувањето на книгата на Даниел Големан – „Емоционална интелигенција“, концептот...

Ако им помогнеме, новите мајки можат да ја пополнат...

Поправање на празнината во рододовата разноликост? Потребен е фокус на поддршката на жените претприемачи кои започнуваат семејство. Секако, постојат менторски програми, инкубатори со фокус на...

Ново истражување разјаснува зошто некои луѓе се помалку продуктивни...

Дали работењето од дома за време на карантините ги направи луѓето попродуктивни или не? Во последно време ова е тема на жива дебата. Многу компании...

Како работењето од дома го измени начинот на кој...

Пред многу години, една моја пријателка која во тоа време работеше како моден дизајнер за сноуборд линија во компанија за атлетски помагала, работеше од...