домаДобросостојба

Добросостојба

Како неделната работа да ја завршите за три саати

Без разлика дали работите од дома или во канцеларија, голем број луѓе имаат тешкотии да го одржат фокусот, да бидат продуктивни и времено да...

Како жените да избегаат од замката на синдромот на...

Држам говори и зборувам на семинари за „Моќта на присуството за жените лидерки“ и по една сесија, бев замолена од директорката за човечки ресурси...

Холандска тајна како секојдневната радост да ја направите посилна

Кога и да се случува нешто возбудливо во мојот живот, дали е роденденска прослава, одмор или онлајн видео повик со тие што ги сакам,...

Пет начини како, како претприемач, да го надминете сомнежот...

Претприемништвото е една од најтешките работи. Работиме 24/7 за да бидеме еден чекор пред конкуренцијата која сака да не` искористи и да земе уште...

Како да им пристапите на стрес факторите за да...

Нашите врели копчиња постојано се притискаат. Луѓето не` навредуваат, ситуациите не излегуваат така како што сме се надевале и стресот се активира, пишува Бјанка...

Шест моќни фактори за исклучителен раст

Во 1980тите, Лу Памбианко, психолог кој работи Гешталд терапија, заедно со Дејв Ричардс и Кен Марино, ја основаа консултантската фирма, Corporate Development Partners, која работи со...

Зошто духовноста е клучна за претприемачки успех

Стив Џобс, ко-основачот на Апл и долгогодишен извршен директор на компанијата, најмногу е познат поради тоа што беше изумител, иноватор и еден од најуспешните...

Три предизвици што ќе ја дефинираат работната средина во...

Со новите случаи на инфицирани лица што се појавуваат за време на подготовките за Олимпијадата во Токио и одлуката на Apple да го одложи...