admin

Македонија: Граѓаните не треба да аплицираат за домашна платежна картичка

Граѓаните кои ќе користат домашната платежна картичка нема потреба да аплицираат или да се пријават за да ја добијат. Соодветните институции (УЈП, МОН, ФЗО) изготвуваат листа...

Кризни времиња- период кога се создаваат најуспешните стартапи

Промените во однесувањето на потрошувачите како резултат на пандемијата може да им овозможат на претприемачите поголеми можности да обезбедат значајни услуги. Економијата беше погодена силно по...

Што опфаќаат трите фази на попуштање на рестриктивните мерки за Ковид-19?

Премиерот Оливер Спасовски на онлајн прес-конференција ги соопшти одлуките на Владата за првата фаза од попуштањето на рестриктивните мерки за спречување на КОВИД-19.

Српски стартап создаде „Uber“ услуга за авионски превоз

Светската економија поминува низ период кој е преполн со предизвици и светската стартап сцена нема да биде изземена. Сепак, дали научивме нешто и дали постои „проверен...

Како да се преминат пречките во работењето предизвикани од Ковид-19

Стратешки совети како вашата компанија да ги преброди пречките предизвикани од пандемијата на коронавирус се темата на третиот Global Leaders Talk онлајн настан во организација на...

Арон Браун на онлајн средба со бизнис ангели од западен Балкан

Зошто треба да се стане бизнис ангел и што може да се очекува од ваквите инвестиции, како се одвива процесот на инвестирање и како се оценуваат...