домаСоцијално претприемништво

Социјално претприемништво

Шахпаска: Социјалните претпријатија ja намалуваат сиромаштијата и невработеноста

Социјалните претпријатија преку економските  активности се исклучително важни за поддршка на  најранливите категории на граѓани, кои немаат пристап до домување, образование, социјални услуги, кои...

Социјалното претприемништво треба да игра клучна улога во закрепнувањето...

Корпоративната социјална одговорност полека но сигурно зазема централно место во стратешките приоритети на корпорациите во последната деценија. Но, голем број компании имаат пристап кон...

Зошто социјалното претприемништво е добро и за луѓето и...

Кога размислуваме за кариера посветена на општото добро, повеќето од нас размислуваат за добротворни и непрофитни организации. Но во последните две децении, се појави...