домаСкалирање бизнис

Скалирање бизнис

ЛинкдИн им препорачува на маркетерите кои директно работат со...

Маркетерите кои работат според принципот бизнис-кон-бизнис (Би-ту-Би) се познати по тоа што се потпираат на т.н. „лид генерација“ - иницирање на интересот на потрошувачите...

Помогнете му на секој вработен да стане „внатрешен претприемач“

Пандемијата покажа дека шоковите и кризите во светот се реални настани, и дека заканата од уште повеќе кризи нема туку-така да замине. Победнички организации...

Како да станете партнер со други компании за да...

Кога сакате да го скалирате бизнисот, имате неколку избори. Можете да потрошите повеќе пари на маркетинг. Можеби ќе можете да додадете уште еден производ...

Три стратегии за раст што малите бизниси можат да...

Кога станува збор за водење мал бизнис, морате самите да завршите голем дел од подготвителната работа. За добро или лошо, вие сте господар на...

Како да извлечете најголема корист од вашиот консултант за...

Повеќето проекти во доменот на корпоративните иновации почнуваат со најмување консултантски услуги. Но, никој никогаш не добива конкретна обука како соодветно да работи со...

Способноста за приспособување во развојот на бизнисот е клучна...

„Приспособи се и надмини“ е изрека што често пати се користеше во текот на осумте години што ги поминав во армија. Од друга страна,...