домаРазвој на бизнис

Развој на бизнис

ЛинкдИн им препорачува на маркетерите кои директно работат со...

Маркетерите кои работат според принципот бизнис-кон-бизнис (Би-ту-Би) се познати по тоа што се потпираат на т.н. „лид генерација“ - иницирање на интересот на потрошувачите...

Четири начини како да го истакнете вашиот мал бизнис...

Минатата година несомнено не` натера да ги смениме првичните планови и донесе коренити промени на повеќе начини што кој било може да замисли. Бизнисите...

Како да станете партнер со други компании за да...

Кога сакате да го скалирате бизнисот, имате неколку избори. Можете да потрошите повеќе пари на маркетинг. Можеби ќе можете да додадете уште еден производ...

Барате бизнис идеја? Почнете со целта

Дали некогаш сте сакале да добиете нова бизнис идеја? За некои претприемачи, идејата доаѓа природно – можеби поради познатата индустрија, или имало нерешен проблем...

На што треба да внимавате кога одлучувате за правната...

Дали трговско друштво може да биде регистрирано на домашна адреса? Дали може да врши повеќе дејности? Дали една компанија може да ангажира луѓе само...

Македонската Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот...

Десет македонски компании, кои заеднички изложуваат свои производи на националниот павиљон, оваа година учествуваат на дигиталното издание на Хановер Месе, пренесува бизнис инфо. Под...

Стартап компаниите би требало да посветуваат поголемо внимание на...

Денес многу се зборува за разновидност на работното место. Калифорнија усвои закон според кој компаниите чие седиште се наоѓа таму мора во нивните одбори...

Способноста за приспособување во развојот на бизнисот е клучна...

„Приспособи се и надмини“ е изрека што често пати се користеше во текот на осумте години што ги поминав во армија. Од друга страна,...