домаПродажни техники

Продажни техники

ЛинкдИн им препорачува на маркетерите кои директно работат со...

Маркетерите кои работат според принципот бизнис-кон-бизнис (Би-ту-Би) се познати по тоа што се потпираат на т.н. „лид генерација“ - иницирање на интересот на потрошувачите...

Колку е важна цената?

Цената е важна – секако, но понекогаш мислам дека ние, луѓето кои работат продажба, ја прават поважна отколку што таа навистина му е битна...

Што ги прави клиентите вредни за вашиот бизнис?

Секој претприемач знае дека клиентите се важни. Без клиенти, нема да имате бизнис. Тие се покровителите кои ги купуваат вашите производи и услуги, и...

Пет чекори до поубедливи продажни презентации

Најдобриот производ на светот нема да ви донесе успех ако вашите продажни агенти настапуваат со неинтересни презентации, пишува Колин Франсис на нејзиниот блог, експерт...

Зошто малите бизниси и стартап компании треба да се...

Позади рекламирањето секогаш стоела личната препорака или принципот од-уста-на-уста. Тоа е еден сигурен метод за поттик на продажбата и зголемување на интеракцијата со постоечките...

Кога им продавате на клиентите, јазикот што го користите...

Ние, луѓето кои работиме продажба, усвојуваме уникатен вокабулар поврзан со тоа што го работиме и како. Во некоја смисла, тоа не е невообичаено -...