домаНекатегоризирано

Некатегоризирано

Кои се десетте најбогати земји во светот?

Големината на земјата не секогаш значи и големо богатство, пишува Business Insider, повикувајќи се на податоците кои ги објави Меѓународниот монетарен фонд. Имено, ММФ двапати...

Решена мистеријата на кривата кула во Пиза

Група инженери од италијанскиот универзитет Tre University во Рим конечно ја решија загатката како кривата кула во Пиза иако нестабилна, повеќе од 600 години...

За сите храбри, упорни и смели – за сите...

Сè започнало на осми март 1857 година во Њујорк кога работнички од фабрика за текстил излегле на штрајк барајќи подобри услови за работа. 51...

Пасивно агресивни фрази што не треба да ги користите...

Пасивно - агресивното однесување може да се опише како невербална агресија што се манифестира преку негативно однесување. Тоа е кога некој некому му замерува...