домаЛичен бренд

Личен бренд

Што клиентите навистина сакаат од вашиот бренд и како...

Привлекувањето и задржувањето на вниманието на клиентот може да преставува вистински предизвик за компаниите во денешните пазари со голем број конкуренти. Претворањето на љубопитноста во...

Што е добар маркетинг менаџер?

Голем број професионалци од областа на маркетингот целат да станат одлични маркетинг менаџери кои можат да насочуваат цели тимови кон комерцијален и креативен успех....

Моделот на златниот круг: Теоријата за вредносната пропозиција на...

Експертот за лидерство, Сајмон Синек, можеби е најмногу познат по едно од најпопуларните предавања одржани на конференциите ТЕД. Теоријата за златниот круг објаснува како...

Приказната и чувствата

Што доаѓа прво? Чувствата, фактите, или приказната што си ја раскажуваме себеси што води до чувствата? – вака ја започнува својата статија Сет Годин,...

За успешен стартап бизнис, размислувајте како научник

Секој пат кога претприемачите или иноваторите добиваат идеја, вообичаено се прашуваат: „што можам да создадам за да ја тестирам идејата?“. Но би требало да...

Четири начини како да го истакнете вашиот мал бизнис...

Минатата година несомнено не` натера да ги смениме првичните планови и донесе коренити промени на повеќе начини што кој било може да замисли. Бизнисите...

Зошто креативното раскажување приказни е важно за бизнисот?

Дали знаете дека луѓето поминуваат 57% од денот во мечтаење? Дали некогаш сте го правеле тоа? Понекогаш се враќате дома со автомобил и немате...

Како да станете партнер со други компании за да...

Кога сакате да го скалирате бизнисот, имате неколку избори. Можете да потрошите повеќе пари на маркетинг. Можеби ќе можете да додадете уште еден производ...