домаИнтервју

Интервју

Симона Чаминска: За сопствен бизнис потребно е знаење, ресурси...

Глобалната недела на претприемништвото (GEW) се одржува кај нас од 2008 година, а од 2018 година наваму во организација на Стартап Македонија. Манифестацијата, која...

Марија Ристовска: Потребни се мали и флексибилни фирми што...

Марија Ристовска е млада, амбициозна, пријатна за разговор, отворена за нови идеи и предизвици. Таа е вистински професионалец кој зад себе има разновидно работно...

Катарина Георгиевска: Неопходни се лидерки со современ пристап за...

Катарина, односно Ката е ко-споственик, заедно со нејзиниот сопруг Ванчо на „ранчо“ во село Оморани, каде успева со невидена грижа и посветеност да привлекува...