дома Едукација

Едукација

Како претприемачките способности можат да им помогнат на младите...

Овие денови лошите вести никако не поминуваат, без разлика дали станува збор за нови варијанти на Ковид-19, затворање на бизниси или растечка...

Детското претприемништво не е само модерен термин, туку е...

Денес светот секојдневно бара повеќе иновации и таквата состојба повикува се` повеќе претприемачи да работат на решавање големи проблеми. Малите бизниси го...

Совети што секој мал бизнис треба да ги следи

Би требало да ја искористите секоја можност одново да го процените вашиот бизнис и да одлучите во кој дел сте можеле да...

Македонија: Народна банка продолжува со активностите за финансиска едукација...

На денешната седница, Советот на Народната банка ја донесе Програмата за работа банката за 2021 година, којашто содржи програмски активности наменети за...

Како да ја развивате корпоративната репутација во новата ера...

Пејзаж кој постојано ја менува социјалната, политичката и деловната динамика создава нов сет предизвици за извршните директори. Поради ненадејните промени во перцепцијата,...

Лекции за успешни лидери од Стив Џобс

Фокусирајте се: елиминирајте ги нештата што ви го одземаат вниманието. Поедноставете се`. Преземете одговорност. Ако заостанете, соберете сили да направите скок нанапред...

Сајмон Синек: Зошто повеќето претприемачи не успеваат

Има голема мудрост во сфаќањето дека животот е и краткотраен и долготраен истовремено. Повеќето луѓе разбираат дека нема да живеат засекогаш. Современото...