домаВмрежување

Вмрежување

Интерактивна средба со фокус на важноста на менторството за...

Споделувањето лично искуство на екперстки претприемачи, менаџери или лидери, длабокото познавање на пазарот, конекциите, и пласманот на нови производи и услуги како клучна придобивка...

Македонската Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот...

Десет македонски компании, кои заеднички изложуваат свои производи на националниот павиљон, оваа година учествуваат на дигиталното издание на Хановер Месе, пренесува бизнис инфо. Под...

Брендот филигрански накит „МАМКА“ – бренд на татковината

Марија Милошевска е претприемач, уметник, истражувач, но и мајка, сопруга, пријателка со големо срце. За себе вели: „Свеста да се сретнеме себе си и...

Менаџерски трикови и совети во рамки на ЦЕЕД Клуб...

Што го разликува успешниот менаџер од просечниот раководител? Во колкава мера ја почитуваме и цениме сопствената професија и зошто е тоа важно? Дали го...

Пандемијата ја врати назад родовата еднаквост за повеќе од...

Празнината на родовата еднаквост која бавно се пополнува низ целиот свет минатата година беше растргната на мали делчиња од штиклите на пандемијата која има...

Како да обезбедиме повеќе можности и еднаквост за жените...

Оваа година, темата на Меѓународниот ден на жената – „Одбери да предизвикаш“ (#ChooseToChallenge), со себе носи зголемено чувство на итност. Последната година создаде единствен...

Цанка Велкова:Франшизното работење овозможува домино ефект, колку повеќе другите...

Цанка Велкова може да се опише како дипломиран педагог и кариерен советник, но таа е многу повеќе од дефиницијата за нејзината професионална ориентација. Таа...

EU Ecolabel – етикета на еколошка совршеност

EU Ecolabel е етикета на еколошка совршеност, основана во 1992 година и признаена низ цела Европа и низ целиот свет. Еколабелот на ЕУ е...