домаБизнис

Бизнис

Вистинската разлика помеѓу лидерството и менаџментот и зошто повеќето...

Ок, признавам, јас сум контрол фрик, пишува Гордон Тредголд, еден од 100 светски експерти по лидерство според Глобал Гуру, кој откако работел во големи...

Три предизвици што ќе ја дефинираат работната средина во...

Со новите случаи на инфицирани лица што се појавуваат за време на подготовките за Олимпијадата во Токио и одлуката на Apple да го одложи...

Како соодветно да му се заблагодарите на вашиот тим

Не станува збор за пари „Парите се компензација,“ вели д-р Боб Нелсон - светски признат авторитет од областа на оддавањето признание и поттикнување ангажман кај...

Дигитални номади – луѓе чиј животен стил е мешавина...

Со работењето на далечина, минатата година Ели Халс одлучи да го замени нејзиниот дом во југоисточен Лондон со еден месец престој на југот на...

Четири начини како да го истакнете вашиот мал бизнис...

Минатата година несомнено не` натера да ги смениме првичните планови и донесе коренити промени на повеќе начини што кој било може да замисли. Бизнисите...

Лични карактеристики на лидерите кои водат со доверба

Кога правевме истражување за оваа книга, еден искусен извршен директор ни кажа: „Фер одлуките се лесни. Мојата работа е да ги носам тешките одлуки“. И,...

Зошто креативното раскажување приказни е важно за бизнисот?

Дали знаете дека луѓето поминуваат 57% од денот во мечтаење? Дали некогаш сте го правеле тоа? Понекогаш се враќате дома со автомобил и немате...

Колку е важна цената?

Цената е важна – секако, но понекогаш мислам дека ние, луѓето кои работат продажба, ја прават поважна отколку што таа навистина му е битна...