домаБизнис

Бизнис

Што е добар маркетинг менаџер?

Голем број професионалци од областа на маркетингот целат да станат одлични маркетинг менаџери кои можат да насочуваат цели тимови кон комерцијален и креативен успех....

Четири нови вештини што треба да се идентификуваат кај...

Пред пет години, Светскиот економски форум го објави „Извештајот за иднината на работните места“ во кој се предвидуваат вештините што им се потребни на...

Животниот век на бизнисите се намалува – но има...

Дали знаете дека долговечноста на компанијата искусува негативен тренд во претходните неколку години? Всушност, истражувањето од софтверската компанија QAD предвидува дека просечниот животен век...

ЛинкдИн им препорачува на маркетерите кои директно работат со...

Маркетерите кои работат според принципот бизнис-кон-бизнис (Би-ту-Би) се познати по тоа што се потпираат на т.н. „лид генерација“ - иницирање на интересот на потрошувачите...

Приказната и чувствата

Што доаѓа прво? Чувствата, фактите, или приказната што си ја раскажуваме себеси што води до чувствата? – вака ја започнува својата статија Сет Годин,...

Која е целта на канцеларијата и дали се` уште...

Вработените во LendingTree, компанија која работи како пазар за заеми онлајн, лоцирана во Шарлот, Северна Каролина, се` уште работат од бироа и каучи, во...

Зошто креативноста е највредната вештина

Достигнувањето максимум креативен потенцијал на нашите работни места или занимања е основна карактеристика на успехот и она што се подразбира под исполнет и значаен...

За успешен стартап бизнис, размислувајте како научник

Секој пат кога претприемачите или иноваторите добиваат идеја, вообичаено се прашуваат: „што можам да создадам за да ја тестирам идејата?“. Но би требало да...