домаБарам работа

Барам работа

Кога е најдоброто време да ангажирате ново лице во...

Тимот кој работи во вашата стартап компанија е ваша предност и би требало да биде една од најважните инвестиции што ќе ги направите во...

Битола Старт-ап Центар ќе креира и спроведува мерки за...

Проектот Битола Старт-ап Центар како локално партнерство за вработување кое вклучува соработка на јавни институции, академискиот сектор, приватниот сектор и невладините организации со своите капацитети, ќе...

Намалениот број работници од Запад Балкан ја ставаат германската...

Бројот на издадени германски работни визи за работниците од земјите на Западен Балкан за време на кризата предизвикана од коронавирусот значително опадна. Во исто...

Македонија се соочува со немотивирани инженери, програмери, општи доктори

Работодавачите се соочуваат со одредени потешкотии при обезбедување соодветен кадар за пополнување на слободни работни места за следните занимања: програмер, машински инженер, градежен инженер,...

Германските олеснувања за работници од Западен Балкан остануваат да...

Германското правило за Западен Балкан во однос на запослувањето на лица од овие земји останува на сила до 2023 год, пренесува Дојче Веле. Граѓани од...

Што треба да кажете (направите) кога барате поголема плата

Преговарањето е вештина што може да се научи со тек на времето и преку собраното искуство. Без разлика за што преговарате, ваша намера е да...