Nikolina Stojanova

Работете од дома додека децата „ви висат“ над глава

Во сегашниот свет на брзи промени, многумина од нас се приморани да работат од дома. За да стресот биде уште поголем, училиштата и градинките се затворени и децата се...

Витамин Д може да помогне во борбата против Ковид-19

Некои истражувања посочуваат дека витаминот Д може да помогне во засилување на одговорот на имуниот систем и спречување други респираторни болести, пишува порталот „neurosciencenew.com“.  Поврзано: Брендовите го адаптираат својот бизнис за...

Какви се очекувањата на аналитичарите за ефектите на Ковид – 19 врз домашната економија?

Анкетата за инфлациските очекувања и очекувањата за движењето на реалниот бруто домашен производ (БДП) за периодот 2020 ‒ 2022 година, спроведена во март од страна на Народна банка, не...

Дали слушањето музика нè прави попродуктивни?

Дебатата дали треба да ни биде дозволено да имаме мини метал концерт на биро трае со децении, но сега науката нуди конкретни одговори и тие не се тоа што...

Како викендот драстично се промени во време на само-изолација

Времето поминато во слободни активности е важно – особено во стресни периоди. Што може да направиме за да ни бидат викендите поисполнети додека пандемијата на Ковид-19 трае? Поврзано: Брендовите го адаптираат...