Nikolina Stojanova

Државата обезбедува над 6,5 милијарди буџетски средства за економските мерки за справување со кризата

Владата на вчерашната седница донесе Одлуката за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите, согласно која во држаниот буџет за 2020...

Поставените рокови можат да мотивираат наместо да предизвикуваат стрес

Новите истражувања ја откриваат психологијата на постaвувањето рокови, но можеме да научиме како да ги искористиме за да го зголемиме нивото на концентрацијата и да ја...

Справете се со последиците на анксиозноста предизвикана од Ковид-19

Ако се чувствувате анскиозни, разбирливо е – не сте единствени. Кон крајот на Март, пред коронавирусот да инфицира повеќе од 1 милион луѓе во светот, 77%...

Кризата ќе го смени светот на трговијата

Повеќето сопственици и работници веќе преживеале неколку економски кризи. Тие знаат дека секој пат агонијатае различна – и дека секој пат претприемачите и компаниите се прилагодуваат...

НЕ ГО ЖРТВУВАЈТЕ МАРКЕТИНГОТ, ПРИЛАГОДЕТЕ ГО

Маркетинг агенцијата „Ефектива“ подарува осум креативни решенија за осмиот роденден Поврзано: Како дигиталните состаноци отвораат нови можности Како...

Работете од дома додека децата „ви висат“ над глава

Во сегашниот свет на брзи промени, многумина од нас се приморани да работат од дома. За да стресот биде уште поголем, училиштата и градинките се затворени...