Nikolina Stojanova

Четири нови вештини што треба да се идентификуваат кај некој кој вреди веднаш да се вработи

Пред пет години, Светскиот економски форум го објави „Извештајот за иднината на работните места“ во кој се предвидуваат вештините што им се потребни на вработените и стратегиите за работните...

Чекори што лидерите можат да ги преземат за да создадат позначајна работа за нивните вработени

Истражувањата покажуваат дека кога луѓето ја сметаат нивната работа за значајна, нивната ефикасност и ставот кон работното место значително се подобруваат. Нудиме стратегија што лидерите можат да ја користат...

Холандска тајна како секојдневната радост да ја направите посилна

Кога и да се случува нешто возбудливо во мојот живот, дали е роденденска прослава, одмор или онлајн видео повик со тие што ги сакам, си запишувам белешка во календарот...

Пет начини како, како претприемач, да го надминете сомнежот во себе

Претприемништвото е една од најтешките работи. Работиме 24/7 за да бидеме еден чекор пред конкуренцијата која сака да не` искористи и да земе уште поголемо парче од тортата. Проблемот...

За бестрашните лидери патувањето никогаш не престанува

Ако успехот ви е навистина важен, тогаш нема да бидете задоволни да останете на местото каде што сте во моментот. Мора да има раст и напредок. Морате да се...

Како да им пристапите на стрес факторите за да се подготвите за успех

Нашите врели копчиња постојано се притискаат. Луѓето не` навредуваат, ситуациите не излегуваат така како што сме се надевале и стресот се активира, пишува Бјанка Финкелштајн, извршна директорка на High-Rise...