Nikolina Stojanova

Одлучните менаџери стануваат подобри лидери

Бизнис лидерите кои имаат развиенo пристап на соработка во однос на носењето одлуки разбираат дека луѓето треба да бидат вреднувани, почитувани, да ги слушаат и да бидат...

Во која македонска општина има најголем број микро, мали и средни компании

Општина Центар во Скопје е територијалната единица во државава со најголем број микро, мали и средни компании, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Причините поради кои некои луѓе стануваат неспособни работници

Дали некогаш сте се запрашале зошто светот е преполн со луѓе кои се неверојатно неспособни да ја работат работата за која се платени? Одговорот на ова прашање...

Со нови протоколи се отвораат внатрешните делови од угостителските објекти и кладилниците

Со примена на соодветен протокол за работа, угостителските објекти во државава од денеска можат да работат и во внатрешниот дел. Се дозволува отворање на теретаните и вежбалните,...

Фрази што успешните луѓе никогаш нема да ги кажат

Вашите мисли и работите што си ги кажувате самите себе и на другите се помоќни од што знаете. Овие фрази го одредуваат начинот на кој размислувате, како...

Околу 60 претставници од туристичкиот и угостителскиот сектор во земјава следат Програма за јакнење на нивните менаџерски капацитети

Во тек е Програма за јакнење на капацитетите на менаџери и претприемачи од туристичкиот и угостителскиот сектор, која поради ситуацијата со пандемијата се одвива онлјан. Програмата се...