Nikolina Stojanova

Првиот онлајн натпревар: „Балкатон – Стани попаметен за иднината“ , поддржува иновативни дигитални бизнис решенија во Западен Балкан

Советот за регионална соработка го организира првиот онлајн натпревар во Западен Балкан со цел поттикнување на дигитална иновација и практични бизнис решенија, под слоганот „Балкатон-Стани попаметен за...

Како да пронајдете радост и благодарност и во најтешките времиња

За многумина, животот пред Ковид-19 беше прилично стресен. Сега, со глобалната пандемијата и несигурната иднина, протеститете ширум светот, нивото на стрес што го доживуваме достига нови височини,...

Руси купуваат најмногу недвижнини во Црна Гора

Во текот на минатата година, странски државјани купиле недвижен имот во Црна Гора во вредност од 169,99 милиони евра, што е пак за 2,6 милиони евра помалку...

Како Ковид-19 ги менува животите на жените

Бремена, со две деца помали од 6 години, Ана Ксавиер неодамна беше под толкав голем стрес поради справувањето со работните и домашните обврски, што се закани дека...

Зошто убедливоста е поважна од имањето добра идеја

Како продукт менаџер најпрво во Гугл, потоа во Редит и Пинтерест, Тајлер Один знае по нешто за моќта на убедувањето, пишува entrepreneur.com. Тајната, вели...

Хрватска повторно размислува да воведе задолжителен карантин за туристи

Одлуката за задолжителен двонеделен карантин за сите лица кои пристигнуваат од Србија, Босна и Херцеговина, Северна Македонија и Косово ќе се разгледува во следните неколку дена, најави...