Nikolina Stojanova

Бил Гејтс: Коронавирусот ќе го смени животот засекогаш. Но можеме да се прилагодиме на новите промени.

Минатата недела, ко-основачот на Микрософт, Бил Гејтс, се вклучи во живо на LinkedIn за да одговори на прашања поврзани со новиот коронавирус, но тој зборуваше и...

Четири работи што сега им се потребни на вработените од нивните компании

Соочени со долги часови и здравствени грижи, работниците кои работат директно со справувањето на последиците од пандемијата на коронавирус почнуваат да ја достигнуваат точката на кршење,...

Заблудите во врска со работењето од дома

Сè до неодамна, за повеќето од нас, работењето од дома беше концепт прекриен со мистерија: некаде помеѓу фантазија и логична неверојатност. Поврзано:

Што треба да размислите пред да се вклучите во акцелераторска програма

Во претходните неколку години, бројот на акцелератори и инкубатори за стартап компании значително се зголеми. Во Велика Британија, бројот на стартапи што учествуваат во акцелераторски програми...

Можеме да ѝ помогнеме на планетата додека седиме дома

Сега, кога сите имаме време на претек, ајде да застанаме и да размислиме какво влијание има нашиот домашен живот на околината, пишува порталот changeincorporated.com.

Државата обезбедува над 6,5 милијарди буџетски средства за економските мерки за справување со кризата

Владата на вчерашната седница донесе Одлуката за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите, согласно која во држаниот буџет за 2020...