hristina

Неколку правила за одржување добар однос мајка – ќерка

За една врска да функционира, треба да се потрудат двете страни. Така е и со релацијата мајка - ќерка. Оваа релација може да варира од многу блиско пријателство, до...

Неколку реченици за мотивацијата…

Седите безволно на работното место во канцеларија и ви треба нешто што ќе ве поттикне, нешто што ќе ве мотивира. Прочитајте ги следните мисли што ги издвоивме за вас,...

Зошто жените се подобри менаџери од мажите

Во 1953 година, организацијата што се занимава со истражување на јавното мислење Gallup ги праша Американците: “Ако имате нова работа и имате шанса да изберете шеф, дали би работеле за маж...

Како да уживате во прошетки во природа и да се заштитите од крлежи

Топлото време нè извади надвор во природа, но сонцето не им годи само на луѓето, туку и на бројни инсекти и животинки. Имајте го ова на ум следниот пат...

Говор на телото – како да го “прочитате” соговорникот

Во комуникацијата со другите, постојано испраќаме и примаме бројни невербални и несвесни сигнали. Невербалната комуникација е многу помоќна од вербалната. Според некои истражувања, 50% - 90% од комуникацијата е...

Што е франшиза и франшизно работење

Франшизата претставува форма на соработка меѓу продавачот на франшизата (франшизер) и корисникот на истата (франшизист). Франшизерот го нуди својот бренд и know – how, а за возврат наплаќа одреден...