hristina

Чанта што свети одвнатре за полесно пребарување

Фото: FABRIKK Кејт Пирсон, основачка на дизајнерското студио од Лондон FABRIKK, креираше материјал за обложување на внатрешната страна на чантите, пишува Designboom. Она што е ново се вградените LED светилки во самата ткаенина што овозможува...

CrazyCap – капаче за шише што ја прочистува водата

CrazyCap е специјално дизајнирано капаче за шишиња што ги уништува бактериите осветлувајќи ја течноста со ултравиолетови зраци (УВЦ). Кога корисникот сака да провери дали водата од чешмата е чиста, го...

Што треба да направите за да имате квалитетен професионален живот

Колку квалитетен ќе ви биде професионалниот живот во голема мера зависи од вас самите. Добро познатата изрека дека “една изгубена битка не значи и изгубена војна“ важи и во...

Како да препознаете дали работите во “токсична“ работна средина

Можеби случувањата на работното место и однесувањето на колегите и претпоставените ви изгледа вообичаено, со оглед на тоа дека денес повеќе од било кога се работи брзо и под...

Интересни факти за говорот на телото

Дали сте знаеле дека... Спротивно на верувањата, најчесто луѓето кога лажат гледаат право во очи и не го тргаат погледот. Колку повеќе старееме, стануваме посериозни. Еден возрасен човек во просек се смее...

Како да ја започнете Новата година

Неколку мали нешта што ќе ви го направат новиот почеток подобар. Реорганизирајте го работниот и домашниот простор Помислете на нови предизвици и нови можности и така ќе добиете расположение за промена....