Три брзи совети за онлајн пичирање

Треба да ја презентирате вашата идеја на клиенти кои се наоѓаат на другата страна од светот? Овие совети од експерти ќе ве припремат тоа да го направите на најдобар можен начин.

Поврзано:

Благодарение на интернетот, дизајнерите можат да работат на проекти без разлика на тоа каде се наоѓаат. Апликациите како Skype ни овозможуваат да пичираме пред клиенти кои се наоѓаат во друг град, држава, или континент. Ова ни отвара голем број можности.

онлајн пичирање

Дизајнерите на компанијата Pentagram, Ана Рејчел и Клер Невсам, ги споделија нивните совети за како успешно да пичираме онлајн!

1.  Подгответе ги вашите клиенти

„Испратете ја вашата ПДФ презентација непосредно пред да ја презентирате, со цел да не ја гледаат пред време,“ советува Ана Рејчел. „За време на повикот, потсетувајте ги која страница ја презентирате, и проверувајте дали се постојано во тек.“

2.  Трудете се да остварите што поприроден контакт

„Нашиот тим често подготвува кратки видеа за да им го претстави процесот на креирање на дизајнот на клиентите, како и видеа кои ја пренесуваат работната атмосфера и тимскиот дух на агенцијата,“ Вели Клер. „Овие видеа го прават процесот поличен и природен.“ 

онлајн пичирање

3.  Додадете личен печат на вашата работа

Работниот процес на Марина Вилер која е дел од тимот на Пентаграм, вклучува скицирање идеи на огромно парче хартија. „Овие скици се претвораат во книга за скицирање која е долга пет метри, која ја фотографираме и ја вклучуваме во нашата презентација,“ додава Клер. „Со ова ги рушиме поставените граници.“

поврзани статии

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

прочитај повеќе

Рамнотежа помеѓу приватниот и професионалниот живот: тоа што навистина не` прави...

Пронаоѓањето на вистинската рамнотежа помеѓу личниот и професионалниот живот воопшто не е нов проблем во нашето општество. Но, тензијата помеѓу двата аспекти...
- Advertisment -