НЛБ Банка по трет пат го одржа семинарот Жени во Бизнис

НЛБ Банка на 01.06.2018 година го одржа третиот по ред семинар Жени во Бизнис во соработка со Европска банка за обнова и развој (ЕБОР), стои во соопштението на банката. Семинарот е дел од програмата Жени во Бизнис финансирана од ЕБОР, Шведска, Луксембург и Специјалниот фонд на акционери на ЕБОР и имплементиран во соработка со НЛБ Банка АД Скопје.

На семинарот се зборуваше на тема Развијте го Вашиот бизнис: Проширете го Вашиот бизнис надвор од границите на земјата, а присуствуваа 40-тина преставнички и лидери на компании, кои имаа можност да добијат корисни совети за тоа како да го равијат и прошират својот бизнис надвор од земјата.

Договорот во висина од три милиони евра за поддршка на жените претприемачи во Македонија, помеѓу НЛБ Банка АД Скопје и Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) е дел од регионалната иницијатива за Западен Балкан – Жени во Бизнисот.

Програмата е наменета и специјално фокусирана кон мали и средни претпријатија предводени од жени. Овозможува пристап до кредити во износ до 300.000 евра за финансирање на основни средства, но и на средства за тековно работење, по многу поволни услови, со рок на отплата до пет години.

Фото: НЛБ

поврзани статии

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

прочитај повеќе

- Advertisment -