Неколку реченици за мотивацијата…

Седите безволно на работното место во канцеларија и ви треба нешто што ќе ве поттикне, нешто што ќе ве мотивира. Прочитајте ги следните мисли што ги издвоивме за вас, ќе ве инспирираат.

Или ќе го зграпчиш денот или денот ќе те прегази. Нема друга опција.

Ако сакате да постигнете успех, престанете да барате дозвола.

Ако постојано го правиш истото, ќе го добиеш она што секогаш го добиваш.

Ако не ги цениш своето време и талент и другите нема да ги ценат.

Многумина не ги живеат своите соништа, затоа што живеат во сопствените стравови.

Ако ветерот не ве служи, фатете се за веслата.

Успехот обично доаѓа кај оние што се премногу зафатени да го бараат.

Не се обидувајте да станете успешна личност, стремете се да бидете личност со вредности.

Започни од каде што се наоѓаш, искористи го тоа што го имаш, направи го тоа што можеш.

Целиот напредок се случува надвор од комформата зона.

Логиката ќе те однесе од точката А до до точката Б, имагинацијта каде што ќе посакаш.

Не преживуваат најсилните, ниту најпаметните, туку оние што најдобро ќе се прилагодат на промените.

Фото: Pixabay

поврзани статии

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

прочитај повеќе

Парадоксот на обучувањето

На врвот на кој било вид потфат, ќе откриете дека најефикасните луѓе имаат обучувачи (коуч), пишува Сет Годин, еден од најизвиканите автори...
- Advertisment -