Кои прашања треба да ги поставите на интервју за работа?

Секој работодавач сака да има вреден и посветен тим, луѓе на кои може да им верува и со кои ќе може искрено да разговара. Но, одбирањето на тие луѓе понекогаш е тешка задача.

За да се осигурате дека ги вработувате вистинските работници, побарајте им одговор на следниве неколку прашања.

Која ваша вештина ве прави најквалификуван/а за оваа позиција?

Одберете еден предизвик што ви се случил и раскажете што сте направиле во таа ситуација. 

Како управувате со времето и како ги распределувате приоритетите?

Опишете ја вашата идеална работа средина со три зборови.

Што сакате да правите во слободно време?

Како ги решавате конфликтите?

Кој бил вашиот најголем неуспех? 

Зошто мислите дека ќе бидете успешен/на во оваа работа?

Како се справувате со стресна ситуација?

Што е вашата најголема слабост?

Одговорите ќе ви дадат јасна слика за кандидатот пред вас.

поврзани статии

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

прочитај повеќе

Финалната листа на Apple за 2019 содржи 230 нови емотикони

Apple доби одобрување од Unicode Consortium за финалната листа на емотикони за годинава, којашто вклучува 230 нови виртуелни фигури. Некои од новите емотикони се фламинго, видра,...
- Advertisment -